Pénteken ünnepi gálaműsorral nyílik meg a megújult Zeneakadémia

Ünnepi gálaműsorral nyílik meg a megújult Zeneakadémia jövő kedden, az ünnepségen beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága szerdán az MTI-t.

A közlés szerint a gálaműsor előtt, 17 órakor szobrot avatnak a Zeneakadémia épülete előtt, a Liszt Ferenc téren a világhírű karmester, Solti György emlékére. A szobrot Martonyi János külügyminiszter és a karmester özvegye, Lady Valerie Solti leplezi le.

Ezt követően, 18 órakor zárt körű ünnepségen avatja fel Orbán Viktor miniszterelnök és Edward kenti herceg a Zeneakadémia Solti Györgyről elnevezett kistermét.

A gálaműsor 19 órakor kezdődik, amelyen beszédet mond Orbán Viktor. A gálaest programján közreműködik mások mellett Kocsis Zoltán karmester, Csizmadia Anna népdalénekes, a Kokas Katalin-Kelemen Barnabás hegedűművész házaspár, Bogányi Gergely zongoraművész, valamint Devich Gergely fiatal csellista. Az est műsorát Batta András kormánybiztos, rektor és Csonka András, a Zeneakadémia kulturális igazgatója állította össze, kreatív producere Szabó Stein Imre, a Zeneakadémia kommunikációs igazgatója, rendezője Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója. A gálaműsort az M1 és a Duna World, valamint a Bartók Rádió élőben közvetíti.

Mivel a kormány a megnyitó ünnepséget kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánította, egész nap folyamatosan ülésezik az Operatív Törzs, így reggeltől az utolsó program végéig felügyeli az eseményeket - olvasható a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.