Patkányok randalíroznak a múzeumokban

Rómában az utóbbi időben drámaian nőni kezdett a patkányok száma. A helyzetet a szemétgyűjtés hiányosságai rontják tövább, a felhalmozódó hulladék valóságos eldorádó az utált rágcsálóknak. A Római Nemzeti Múzeum egyik kiállítóhelyén, a Palazzo Massimóban a szakszervezetek már többször is tiltakozóakciókat tartottak: patkányok futkosnak a kiállítótermekben - mondják. Szerdán fertőtlenítés miatt zárva tartott Rómában a Forum Romanum és a Palatinus pénztárainak egyike, mert egy patkány beszorult a tető egy résébe, és vére az íróasztalra folyt.

A patkányok elszaporodását az magyarázza a világ egyik legjelentősebb antik művészeti gyűjteményének otthon adó Palazzo Massimo alle Terme múzeumnál, hogy a közelben földmunkákkal járó építkezés folyik, ezért a patkányok a megmozgatott föld alól az épületbe menekültek. Rómában hatmillióra becsülik a patkányok számát, vagyis minden lakosra kettő jut. A La Repubblica című lap szerint tavaly 133 százalékkal több, patkányokkal kapcsolatos bejelentést tettek a hatóságoknál.

Az egészségügyi hatóságok új technológiák segítségével próbálják felvenni a küzdelmet, például olyan csapdákkal, amelyek SMS-ben jelzik egy-egy rágcsáló elfogását.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.