Pásztorok jönnek Budára

Huszonkilencedik alkalommal népesül be a Budai Vár: a hazai mesterek és kézművesek javában készülődnek a Mesterségek Ünnepére, ahol idén a pásztorélet kerül előtérbe.

Négy napon keresztül, augusztus 20 – 23. között a még élő, ám ritka kézműves hagyományokkal ismerkedhetnek kicsik és nagyok, feltárul a régmúlt emberének találékonysága, ízlése és kitartása. Mindemellett nép- és világzenei koncertek, táncházak, kézműves vásár és gyermekprogramok is várják a látogatókat.

2015-ben a Mesterségek Ünnepe a pásztorélet misztikus világát emeli ki a hagyományok sorából. Bekukkanthatunk egy valósághű pásztorhajlékba, kézbe vehetjük az egykori pásztorok kedvelt hangszereit, belekóstolhatunk jellegzetes ételeikbe.

A pásztoremberek kézműves-tudásukról is ismertek mind a mai napig, foglalatosságaik közt megtalálhatjuk a csont- és szarufaragást, a szűr- és subakészítést, a bőrművességet – mindezen mesterségek művelői és alkotásai láthatók lesznek a várban.

Különleges színfoltnak ígérkezik a „Pásztorpihenő", ahol esténként főzési bemutatók, néprajzi előadások lesznek, közben pedig szól a zene és ropják a táncot is.

Részletek itt és itt olvashatók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.