Parkoló helyett kastély

Kerítésépítéssel foglalta vissza a fertődi Esterházy-kastélyhoz tartozó területet az illegális területfoglalótól, a helyi kemping tulajdonosától a kastély vagyonkezelője, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága. Varga Kálmán az intézmény igazgatója elmondta: több tucat eredménytelen felszólítás és szóbeli egyeztetés után döntöttek úgy, hogy körülkerítik a kastély parkjához tartozó, mintegy egyezer négyzetméteres területet, amelyet a kemping évek óta jogtalanul használ parkolóként.

Az igazgató hangoztatta: a Gondnokság több ízben fölajánlotta a kemping tulajdonosának, hogy kössön bérleti szerződést és fizessen bérleti díjat a területre, ellenkező esetben adja vissza azt a kastélynak, ám minden tárgyalás eredménytelenül zárult. A mai visszafoglalás során a kastélykert műszaki csapata választotta le a kastélyhoz tartozó területet. Géppel letették az akácfa-alapokat, és megkezdték a drótháló kifeszítését. A terület-visszafoglalás során atrocitásra nem került sor, s noha az intézmény rendőri biztosítást is kért, rendőrségi beavatkozásra nem volt szükség.

Varga Kálmán kifejtette: nem céljuk, hogy konfliktust gerjesszenek, viszont véglegesen rendezni akarják a szóban forgó területek használatának ügyét.

munkagép
munkagép
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.