Parasztopera ötször

Parasztopera Fesztivált rendeznek hétfőtől az Átrium Film-Színházban; Pintér Béla és Darvas Benedek darabjának öt különböző feldolgozását láthatja a közönség a május 4-ig tartó rendezvényen.
A Pintér Béla és Társulata temérdek szakmai díjat kapott itthon és külföldön egyaránt, beutazta Európát, és meghívták az Egyesült Államokba is. A darab ősbemutatója óta tizenhárom nyelvre fordították le.

Hétfő este az Átrium Film-Színházban a Parasztopera Fesztivál megnyitóján koncert és beszélgetés várja az érdeklődőket - írja a szinhaz.hu. Az előadások rendezőivel – Földes Tamással, Mohácsi Jánossal, Pintér Bélával, Rusznyák Gáborral és Szikszai Rémusszal – Tompa Andrea kritikus és Till Attila műsorvezető beszélget, emellett Darvas Benedek, Kovács Márton és barátai adnak koncertet.

Kedden a Miskolci Nemzeti Színház előadását láthatja a közönség, amelyet Rusznyák Gábor rendezett. Csütörtökön a Budapesti Operettszínház produkciója megy, amelyet Földes Tamás állított színpadra.

Szombaton a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadását mutatják be a fesztiválon Mohácsi János rendezésében. Május 3-án a Pintér Béla és Társulata produkciója látható a szerző rendezésében. Május 4-én pedig a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadását tűzik műsorra. A Temesvárról érkező előadást a színészként és rendezőként is ismert Szikszai Rémusz jegyzi.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.