Palya Bea legutóbbi lemeze az európai világzenei listán

Palya Bea legutóbbi lemezét, az Adieu les complexes című korongot Európa húsz legjobb világzenei albuma közé sorolta novemberi listáján a World Music Charts Europe.

A World Music Charts Europe a világzene műfajának legrangosabb szakmai fóruma. A listán a világzene neves előadói közül ebben a hónapban olyan énekesek, zenészek és együttesek szerepelnek, mint a Buena Vista Social Club, Lila Downs, Rokia Traoré, Lee "Schrats Perry" valamint Seun és Fela Kuti. A listát huszonhárom európai ország vezető rádiós szakemberei és világzenei szakértői állítják össze havonta.

Palya Bea az MTI-nek elmondta: nagyon örül lemeze sikerének, hiszen a szakmai etalonnak számító listán rég nem szerepelt magyar előadóművész.

Palya Bea, a népzene és a világzene kiemelkedő hazai művésze ezt a lemezt hosszú munka eredményeként, másfél éves várakozás után májusban jelentette meg. A dalok szövegét saját vagy magyar, zsidó, cigány, bolgár dallamokra írta, dalai szerelemről, magányról és utazásról szólnak.

A 11 dalt tartalmazó lemez közreműködő zenekar tagja Dés András (ütőhangszerek), Lukács Miklós (cimbalom), Novák Csaba (nagybőgő), Szokolay Dongó Balázs (szaxofon, furulya, kaval, duda). Rajtuk kívül Vincent Le Quang (szaxofon, ének), Theodossii Spassov (kaval, ének), valamint Lantos Zoltán (hegedű) dolgozott az albumon.

Palya Bea
Palya Bea
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.