Pákh Imre megszerezte a 150 milliós Munkácsyt

Sikerrel járt Pákh Imre stábja, így újabb Munkácsy-remekművel bővül a szegedi Móra Ferenc Múzeum kiállítása: a Pákh által frissen megvásárolt, nagyméretű festményt augusztus 29-én, szerdán 14 órakor mutatja be a gyűjtő a Kultúrpalota dísztermében.

A folyamatos tárgyalásoknak köszönhetően sikerült megvásárolnia Pákh Imre csapatának azt a Munkácsy-festményt, mely értéke meghaladja a 150 millió forintot. A nagyméretű alkotásról hónapok óta folytak az egyeztetések, melyek nem régiben sikerrel végződtek. A Pákh Imre tulajdonába került remekművet augusztus 29-től nézhetik meg az érdeklődők a Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-kiállításán.

A festmény megvásárlása azért is kiemelt fontosságú, mert nem tanulmányfestményről van szó. Ilyen nagyméretű és jelentőségű Munkácsy-művet csak ritkábban, körülbelül háromévente tud megszerezni a gyűjtő.

A festményt Pákh Imre augusztus 29-én, szerdán 14 órakor mutatja be a sajtó munkatársainak a Móra Ferenc Múzeum dísztermében. Az eseményre tisztelettel várjuk a média képviselőit!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.