Ötvenéves a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

Kiemelt rendezvényekkel ünnepli alapításának ötvenesztendős jubileumát a Szolnoki Szimfonikus Zenekar.    
A PARTI-TÚRA elnevezésű koncertsorozat keretében Verdi Requiemjét adja elő a zenekar augusztus 8-án Szolnokon a Tiszai Hajósok terén, nyáron közösen lépnek fel a Republic együttessel és a Budapest Klezmer Banddel, ősszel Beethoven IX. szimfóniáját szólaltatják meg a szolnoki Aba-Novák Kulturális Központban. 

A jövő év elején nem marad el a zenekar újévköszöntő gálája és előreláthatólag jövő év május 2-án Mozart Requiemjét mutatják be a Nagyváradi Táncszínházzal közös produkcióban. Ignácz Ervin aláhúzta: a jubileumi rendezvények megtartásának elengedhetetlen feltétele a plusz bevétel, ezért 15-15 millió forint önkormányzati, illetve állami támogatást kérvényez a szolnoki együttes.

„A vidéki szimfonikus zenekarok lényegesen kevesebb forrásból kénytelenek gazdálkodni, mint a fővárosiak" - mondta Ignácz Ervin ügyvezető, aki hozzátette: a zenekar 57 alkalmazottja minimálbéren foglalkoztatott művész. 

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar repertoárja felöleli a zenetörténet szinte minden korszakát Vivalditól a bécsi klasszikusokon át egészen a kortárs zenéig. Az elmúlt, közel fél évszázadban Európa számos országában jártak, koncerteztek Ausztriában, Németországban, Lengyelországban, Olaszországban, Finnországban, valamint Európán kívül Japánban is több alkalommal felléptek. Az együttes színvonalas művészeti munkája elismeréseként 2009-től I. kategóriás, 2012-től pedig kiemelt minősítésű hivatásos szimfonikus zenekar.

Ignácz kiemelte: a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. és a szolnoki önkormányzat közös álláspontja szerint az együttes teljesítette a nemzeti minősítés feltételeit. 
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.