Ötven forintért nézhet filmeket az Urániában

Január 23-án kezdődnek az Uránia Filmnapok, a négynapos mustra keretében több mint 60 játék- és dokumentumfilmet tekinthet meg a közönség a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban.
A filmszemle programja idén egyetlen társadalmi jelenségre, a migrációra - a belső migráció, az elvándorlás, a bevándorlás, a menekültek és a kultúrák egymás mellett élésének ügyére - koncentrál.

A rendezvény csütörtökön Fekete Ibolya a vasfüggöny leomlására emlékező Bolse Vita című filmjével nyílik meg, amelyet egy osztrák filmkülönlegesség, az európai uniós csatlakozás pillanatait megidéző Across the Border című alkotás követ. Az est alkalmával harmadikként Radványi Géza Circus Maximusát is megtekintheti a közönség.

A vetítéseket zenei programok és pódiumbeszélgetések teszik színesebbé, utóbbiak keretében filmes szakmabéliek és társdalom-, illetve kultúrakutatók osztják meg gondolataikat a migráció jelenségéről, a magyar film Amerika-képéről, valamint a jelenkori bevándorlás dokumentumfilmes feldolgozásáról.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a magyar kultúra napján, csütörtökön éjszaka műsorra tűzik az előző év magyar premierfilmjeit, így az el- és bevándorlás témájához kötődő VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, valamint a Viharsarok című alkotásokat is. A vasárnapig tartó vetítések mindössze 50 forintos regisztrációs jeggyel látogathatók. A részletes program megtekinthető az Uránia Nemzeti Filmszínház honlapján.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.