Ősszel nyithat az Átrium Film-Színház

Lezárult az Átrium Mozi épületére kiírt pályázat, s az új tulajdonosok augusztus 10-én birtokba vették az épületet. A régi moziépületben színház lesz, amely várhatóan októberben nyit.

A tulajdonos kft. tagjai színház- és Bauhaus-kedvelő budapesti magánszemélyek, akik új tartalommal kívánják megtölteni a műemléki védettség alatt álló, 1936-ban épült, s 11 éve üresen álló Átrium mozit. Új nevén az Átrium Film-Színház a szó jó értelmében befogadó hely kíván lenni. Saját színházi produkciói mellett színvonalas befutott és még az előtt álló társulatok sikeres produkcióit fogadja majd a 300 férőhelyes termében, az újonnan kialakított 11x14 m-es színpadon, ahol a színházi előadások mellett a film, a kortárs tánc és cirkusz, a kamarazene, a dzsessz, hétvégén pedig gyerekprogramok is helyet kapnak.

A kulturális arculatért az Angol Nyelvű Színház Közhasznú Alapítvány felel – ők végezték ugyanezt sikeresen a Merlinben az elmúlt években. Az előcsarnokban kialakításra kerülő kávézó törzshelyévé válhat a belbudai lakosoknak, üzleti találkozóknak. Néhány perces sétára található a Millenáris, a Marczibányi Téri Művelődési Ház és a Jurányi Alkotóház, akikkel egy nyitott klaszterben működik majd együtt az új Átrium.

A működés kiegyensúlyozott pénzügyi feltételeinek biztosítása komoly kihívás az alapítványnak. A pályázati és normatív módon (közszolgáltatási szerződés) kapott közpénzek és a jegybevétel mellett komoly mecénásokra van szükség.

A tulajdonosok az épületben a következő hónapokban néhány 10 millió Ft-ból megpróbálják megteremteni a működés alapvető feltételeit, majd egy második felújítási ütem akkor valósulhat meg, ha további társfinanszírozást (EU, magánszemélyek, állam) sikerül bevonni. A nyitás októberben várható, nyilatkozta lapunknak Magács László, a pályázaton nyertes Angol Nyelvű Színház Kft. ügyvezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.