Őrült szlovákok a Gödörben

Igazi zenei csemegének ígérkezik a magát Szlovákia legőrültebb zenekaraként emlegetett Chiki Liki Tu-a és a hazai Korai Öröm szombat esti koncertje a Gödörben. Pörgős ska-punk, már-már pszichedéliába hajló, hajmeresztő szintikkel tűzdelt rock, no és persze vérpezsdítő világzene - garantált, hogy mindenki táncra perdül majd.

15 éve a színpadon, mintegy 700 koncerttel a hátuk mögött, mégis csak ez évben sikerült meghódítaniuk a hőn áhított szlovák slágerlistákat. A Chiki Liki Tu-a egészen őrült zenét játszik, egészen őrült módon. Elengedhetetlen számukra a közönség vizuális sokkolása, hétköznapi, vagy kicsit feltűnőbb, dizájnos fellépő ruhákról szó sem lehet! Búvár- vagy síszemüveg, tapadós, műszálas metál-izompólók, abszurd göncök, polgárpukkasztás - talán ez marad meg leginkább a banda koncertjéből. Az ember nem is érti, minek ez a felhajtás, hiszen olyannyira különleges zenét játszanak, hogy mindenféle jelmez nélkül is beleivódnának a közönség tudatába. Több ez egyszerű ugrálós ska-nál, a hajmeresztő szintiknek köszönhetően néha már-már pszichedelikus zenének hat, majd váratlanul megszólal egy elképesztő gitárszóló, amitől az ember úgy érzi, valamilyen '80-as évekbeli rock koncerten van, máskor pedig kissé furcsa diszkóhangulat uralkodik.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

Hazánkban 2001-ben, a Másfél zenekarral koncerteztek először, majd a sikeres fellépést a 2002-es Sziget fesztivál követte. Ez alkalommal a Korai Örömmel lépnek majd színpadra. A hazai együttest talán senkinek sem kell különösebben bemutatni, a csapat 1990 óta örömzenél. Muzsikájukat nem lehet egyszerűen beskatulyázni, leginkább világzenének nevezhetnénk, vagy ahogy ők fogalmaznak, talán az ethno-trance-tribal-metal a legmegfelelőbb jelző. A koncerteken mindig remek hangulat uralkodik, aligha akad, akit ne késztetnének táncra pörgős dalaik. Felcsendülnek majd legújabb, egész egyszerűen 2009-re keresztelt lemezük gyöngyszemei, de természetesen a régebbi opuszok is elhangzanak majd.

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.