Őrjöngő néző szakította félbe az Antigoné előadását

Az egyik néző megpróbálta megmenteni Antigonét, kivezették a műszakiak.

Félbeszakadt a Spirita Társulat legutóbbi, március 31-i Antigoné 016 című előadása a Bethlen Téri Színházban.

Az Antigoné megkorbácsoltatását bemutató, elemelt színpadi nyelvet alkalmazó jelenet közepén az első sorból az egyik néző – 45-50 év körüli, jól öltözött férfi – rávetette magát az Őrt játszó Kocsis Fülöp Somára – írta beszámolójában Egressy G. Tamás, a társulat vezetője, az előadás rendezője, aki Kreónként szintén a színpadon volt.

A „hatás alatt álló néző" lefogta, és megpróbálta ellökni az Őrt, miközben fenyegetőzött, és ezt hajtogatta: ­"Nem bánthatod tovább!" – majd amikor Egressy G. megpróbált közbelépni – azt hörögte: – "Te egy diktátor vagy? Megöllek!" – és az ő karját is igyekezett elkapni.

A közönség és a társulat döbbenten nézte az őrjöngőt. A műszak leállította a zenét, felhúzta a közönségfényt, a színház két dolgozója pedig kivezette a férfit a teremből, és nem engedte vissza. Távozás közben még odavetette a közönségnek: "Ha mi csak ülünk, és nézzük, akkor ő uralkodik! A sok birka meg nézi!"

Az incidens után lejátszották a hátralévő körülbelül 20 percet. Információink szerint a nézőnek, akit kitiltottak a színház előadásairól, több darabra is volt jegye, ezek árát visszafizették neki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.