Őrjöngés a buszszínházban

Díszvendégekkel teli az idei, augusztus elsején kezdődő Baranya megyei Ördögkatlan fesztivál: meghívták a szervezők a 3OY-s Beck Zolit, Pintér Béla és Társulatát, az énekes Rutkai Borit, a képzőművész Böröcz Andrást, valamint Felvidéket és Franciaországot.

Mit tehet egy kulturális fesztivál, amelyik egybefolyik az olimpiával? Méretes sátrat állít fel a szurkolóknak egy vendéglátóipari egységgel szemben. Így tesznek az ördögkatlanosok is, így két koncert között felmérhetjük, hányadik érmünket gyűjtöttük be.

Ez az ötödik fesztivál – amelyet Kiss Mónika és Bérczes László főszervez – összművészeti együttlét Nagyharsányban, Kisharsányban és Palkonyán. Van kiállítás és családi program, színház, koncert, játék, valamint olvasóliget. Minden nap, teljesen véletlenül buszszínházi előadásba csöppenhetünk Kisharsány és Palkonya között, ha épp a mi járatunkra pattan fel Kapa, Pepe, Köles Ferenc, Thuróczy Szabolcs, Göttinger Pál és alkalmi színészcsapatuk. Szintén kuriózum a strandkoncert Nagyharsányban, az improvizációs gondolatébresztő workshop a Tóth Viktor Pillanatbalett Projekttel Kisharsányban vagy ugyanott a könyv-, cd-, ruha-, játék- és terménycserebere.

A független produkciókat bemutató szegedi Thealter fesztivál után itt is az egyik díszvendég lesz a Pintér Béla és Társulata. A Szutyok című előadásuk a tavalyi Pécsi Országos Színházi Találkozón díjakat nyert, hihetetlen szakmai sikere ellenére a Kaisers TV, Ungarnt az ideibe nem válogatták be. A katlanosok elhívták mindkét produkciójukat.

Feltehetően a cirkuszrajongók sem fognak csalódni, hiszen több előadás is szól nekik. Például az Ördögkatlan fesztivál egyik szenzációja, a francia Galapiat Cirque, amelyet a Francia Intézet segítségével tudtak elhívni. Tagjai a francia Nemzeti Cirkuszművészeti Iskolában, majd a Nemzeti Cirkuszművészeti Központban tanultak, és 2008-ban hozták létre első közös produkciójukat, a Risque ZérO-t, ezt láthatjuk Kisharsányban is.

Beülhetünk burleszkfilmekre, amelyeket élőzenével kísérnek, Halász Judit koncertjére, Szabó Borbála művének, a Telefondoktornak színielőadására, vagy megnézhetjük Böröcz András művészi hordóit a Vylyan pincében, ahol a művész Haydn Hordói című rendhagyó performanszát is bemutatja.

Figyelem, bizonyos előadásokhoz ingyenes sorszámot kell igényelni.

Kaisers TV, Ungarn is látható az Ördögkatlan fesztiválon
Kaisers TV, Ungarn
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.