Operett- és musicalfesztivál Budapesten

Tizenegy rangos produkciót mutatnak be és gálaestet is rendeznek az Operettszínházban az április 8. és 29. közötti első Nemzetközi Budapesti Operett-Musical Fesztiválon.

A nagyszabású rendezvényen berlini, bukaresti, csíkszeredai, kolozsvári és szentpétervári zenés színházak szerepelnek egy-egy előadással a Budapesti Operettszínház társulata mellett.

Teljes orosz színházi társulatot láthat közönség: a szentpétervári Zenés Komédia Színház Kálmán Imre Marica grófnő című operettjével lép fel. Az oroszok egy stúdióelőadást is hoznak: Bernard Slade Jövőre, veled ugyanitt! című komédiájának musicalváltozatát Stan Daniels zenéjével.

Különleges lesz Presgurvic Rómeó és Júlia című musicalje is, amely nemcsak a vendéglátóknak, hanem a bukaresti Ion Dacian Nemzeti Operettszínháznak is az egyik sikerprodukciója. A fesztiválon román és magyar énekes színészek együtt elevenítik meg a szerelmesek történetét.

A Kolozsvári Állami Magyar Opera társulata is Kálmán Imre-művel, A cirkuszhercegnővel vesz részt a fesztiválon, a nemzetközi operavilágban is jegyzett énekesek alakítják a főszerepeket.

A hagyományteremtő eseményt támogatja a fővárosi önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap is, de a költségek jelentős részét saját forrásból, jegybevételekből fedezik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.