Operát írtak a jetiről

Több szempontból is különleges operát mutatnak be április elsején és másodikán a brooklyni Roulette klubban. A Sasquatch: The Opera pontosan az, aminek a címe alapján tűnik – opera a jetiről. A szerző pedig nem más, mint Roddy Bottum, a Faith No More billentyűse.

A San Franciscó-i rockegyüttes billentyűse elmondása szerint az egyfelvonásos operát egy hét műből álló, kétnapos premiersorozat részeként hallhatja-láthatja a közönség. „Tulajdonképpen kis, furcsa operettek sorozata” lesz az egész. Az én darabom alapja részben folklór, részben love story" – vázolta Bottum az opera történetét, amely azt meséli el, hogy egy „nagylábú-túrákat” szervező család lánya miként szeret bele a jetibe, és a pár hogyan szökik el a vadonba.

A premier dátuma ugyanakkor hagy egy leheletnyi kétséget a hír valóságtartalma felől: az is könnyedén elképzelhető, hogy az egész csupán a Faith No More május 19-én megjelenő albumának reklámozására szolgál. Igaz, a banda tizennyolc év után jelentkezik új stúdióalbummal, így vélhetően jeti nélkül is mindenki a Sol Invictus című lemezzel lesz elfoglalva, amelyről a basszusgitáros-producer Billy Gould azt mondta: az együttes visszatér vele a gyökereihez.

Az album számlistája a következő lesz:
1. Sol Invictus
2. Superhero
3. Sunny Side Up
4. Separation Anxiety
5. Cone of Shame
6. Rise of the Fall
7. Black Friday
8. Motherfucker
9. Matador
10. From the Dead 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.