Operaház: lesz Falstaff vagy nem lesz Falstaff?

Nem tárgyal az Operaház vezetése az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezetével, így sztrájk miatt elmarad a holnapi Falstaff-premier - közölte a szakszervezet. Az Operaház vezetése ugyanakkor közölte: az előadást mindenképpen megtartják.

Félretájékoztatja a közvéleményt az Operaház vezetése a szeptember 20-án kiadott közleményével, amiben ezt írják: "Mivel a mai napon megérkezett a fenntartó minisztérium levele a kormányzati támogatás felhasználásáról, az Operaház a mai napon meg tudja kötni a 2013/14-es megállapodást is" - írta közleményében az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete (ODFSZ). A szakszervezet által a Magyar Állami Operaháznál kezdeményezett kollektív munkaügyi vita mindezidáig nem vezetett eredményre.

Ismeretes: Szeptember 21-én 19 órától éjfélig tartó sztrájkot hirdetett az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete (ODFSZ). Mivel tárgyalások híján a megállapodás valószínűsége a nullára csökkent, így Verdi Falstaff című operájának szeptember 21-i bemutató előadása elmarad.

Az Operaház sajtóirodája reagálásában ugyanakkor hangsúlyozta az MTI-nek, hogy egy előadás megtartásáról vagy elmaradásáról kizárólag ők hivatottak tájékoztatni, és a Falstaff premierjét szombaton mindenképpen megtartják - írta a napi.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.