Opera-botrány: Keveházi bírósághoz fordul

Keveházi Gábor, az Operaház balettigazgatója állítja: az intézmény átvilágítására felkért Harangozó Gyula, alaptalanul rágalmazza őt, és "aljas szándékkal megtéveszti a médiát" azzal, hogy nevét összehozza egy korrupciógyanúsnak mondott tanácsadói szerződéssel.

Mint csütörtöki cikkünkben hírül adtuk, az Operaház átvilágítására felkért Harangozó közölte: a minisztérium felkérését csak azzal a feltétellel vállalja, ha a szakértőkből álló átvilágító bizottság először Keveházi tevékenységét vizsgálja át. Harangozó ugyanis korábban egy hozzá köthető, összesen 17 milliós - korrupció gyanújára okot adó - szerződést talált. Fel is mentette a munka alól a vizsgálat idejére. A korrupcióról azonban többet nem árult el, mert nem akarta befolyásolni a szakmai grémium munkáját. Annyi derült ki, hogy tanácsadói szerződésekről van szó. Harangozó ugyanakkor önmagát is átvilágíttatná, tekintve, hogy Keveházi „visszagyanúsította": mondván, adósságokat hagyott maga után, mikor 2005-ben távozott a budapesti balettigazgatói posztról.

Opera, évadnyitó ünnepség Keveházi Gábor balettigazgató (b), Vass Lajos és Kovács János
Opera, évadnyitó ünnepség Vass Lajos miniszteri biztos, Keveházi Gábor balettigazgató, Kovács János megbízott főzeneigazgató

Keveházi lapunknak eljuttatott közleményében kijelenti: Harangozó Gyula nyilatkozatai, amelyek személyét érintően  a médiában elhangzottak, megjelentek a napokban, semmilyen pontjukban, állításukban nem felelnek meg a valóságnak, igazságalapjuk nincs.Minden elhangzott állítása mélyen megsérti személyiségét, ezért ezeket visszautasítja.Továbbá - írja - Harangozó már második alkalommal nyilatkozik meg, kinevezés vagy hivatalos írásos miniszteri felhatalmazás nélkül az Operaház és az őt érintő ügyekben, megtévesztve és félrevezetve a közvéleményt, jogszerűtlenül magának vindikálva hivatalosan nem létező jogköröket.

"Harangozó szándékosan, és aljas szándékkal megtéveszti és félrevezeti a médiát, felhasználva a nyilvánosságot hamis állításainak rágalmainak közzétételére. Harangozónak, személyemet érintően minden elhangzott és megjelent kijelentésével és mely, annak bárminemű engem hátrányosan érintő következményeivel kapcsolatban merül fel, bírósági úton kell felelnie, és melyekre jogi úton fogok elégtételt venni, kell választ adnia. A mai napon az Operaház Miniszteri biztosánál, írásban kértem mindenre kiterjedő teljes átvilágításomat, továbbá mint az Operaház balettigazgatója javasolom és ezennel nyilvánosan megkérem Horváth Ádám Miniszteri biztos urat, hogy Harangozó Gyula volt balettigazgató, balettigazgatói megbízatásának teljes időszakára eső átvilágítását kezdeményezze és indítsa el." - közölte Keveházi, hozzátéve: az Operaház balettegyüttesében munkáját  szeretné nyugodt, tisztázott, zavaró elemektől mentesen folytatni, ezért nem kíván a nyilvánosság előtt e témában a későbbiekben Harangozó által esetleg kiadásra kerülő hamis vádakra reagálni. 

"Kérem és remélem, hogy a minisztérium mielőbb tisztázza az Operaház körül kialakult, presztízsünket romboló ügyeket." - zárja közleményét a balettigazgató.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.