Október 23.: A Szabadság különjárat bemutatója az M1-en

Szerda este mutatja be az M1 a Szabadság különjárat című, 1956-ról szóló magyar tévéfilmet, amelyben három fiatal eltérít egy belföldi repülőgépet, hogy Nyugatra szökjön – közölte az Magyar Televízió Zrt. kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a Szabadság különjárat, amelyet az M1 az 1956-os forradalom évfordulójának szentelt ünnepi műsorában mutat be, igaz történeten alapul. A tévéfilm három mindenre elszánt fiatalról szól, akik 1956 nyarán a disszidálás merőben szokatlan módját választja: eltéríti a Budapest-Szombathely repülőjáratot, hogy a vasfüggönyön átrepülve nyugatra szökjön.

Fazakas Péter rendező filmjében a három főszerepet Tenki Réka, Lengyel Tamás és Varju Kálmán alakítja. A további szerepekben mások mellett Csankó Zoltán, Epres Attila, Fodor Tamás, Takács Katalin, Thuróczy Szabolcs és Rezes Judit látható.

A Szabadság különjárat forgatókönyvét Köbli Norbert írta, operatőre pedig Nagy András. A film a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült.

Mint írták, a filmet a budaörsi repülőtéren és egy fóti stúdióban forgatták. Az alkotók a külső jelenetekhez a világ egyetlen működőképes Li-2-es gépét használták, a belső jeleneteket épített díszletben vették fel.

M1 - október 23. szerda, 20:20

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.