Offenzív és konstruktív fellépést ígér Tarr Béla

Új vezetőséget választott a Magyar Filmművészek Szövetségének választmánya: a szervezet elnöke Tarr Béla rendező, tiszteletbeli elnök az eddigi elnök, Jancsó Miklós lett.

Az alelnöki poszt Kende János operatőré, a főtitkári pedig Janisch Attila rendező, forgatókönyvíróé lett a tisztújítás következtében. Az elnökségbe Almási Tamás rendező, Báron György szerkesztő, filmesztéta, illetve Szomjas György rendező került még be – derül ki a szervezet lapunkhoz eljuttatott közleményéből.
A megújult Magyar Filmművészek Szövetsége képviselni kívánja az egész magyar mozgóképkultúra minden területét, nyitni kíván a mozgóképes szakma minden irányába, és határozottan kíván fellépni ezek védelmében. Az új vezetés a magyar mozgóképkultúrát egységes egésznek tekinti, minden filmműfajnak és minden mozgóképes megjelenési formának, valamint a filmgyártáson túl a forgalmazásnak, a moziknak és a szaksajtónak is érdekképviselete kíván lenni.

„Az eddig folytatott defenzív magatartást egyértelmű, konstruktív és offenzív magatartás váltja fel” – olvasható a közleményben. Ahogy fogalmaznak, meggyőződésük, hogy a magyar mozgókép a magyar nemzeti kultúra elválaszthatatlan része és az európai kultúra integráns része, ezért kötelességüknek tartják ennek védelmét és az ehhez szükséges normális működés feltételeinek megteremtését. Mindent meg kívánnak tenni annak érdekében, hogy a szakma megőrizhesse autonómiáját, méltóságát és tisztességét.

Tarr Béla a Berlinale zsűrijének nagydíjával
Director Bela Tarr poses with the Silver Bear, The Jury Grand Prix award for his film 'A torinoi lo' ('The Turin Horse') during a photocall after the awards ceremony at the 61st Berlinale International Film Festival in Berlin February February 19, 2011. REUTERS/Johannes Eisele/Pool (GERMANY - Tags: ENTERTAINMENT)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.