„Obama lélekben fehér”

Az egykori brit rockzenekar, a The Smiths frontembere, Morrissey Larry Kingnek adott interjút, amelyben beszélt depressziójáról, rákbetegségéről, Barack Obamáról és a republikánus elnökjelöltekről, valamint egy állítólagos repülőtéri abúzusról is.
Morrissey szerint a tavaly fergusoni gyilkosság (egy fehér rendőr kétes körülmények között lelőtt egy fegyvertelen fekete fiatalembert, Michael Brownt) és az utána következő zavargások megmutatták, hogy Barack Obama amerikai elnök nem áll ki igazán a fekete közösség érdekeiért, csak azt mondja, hogy a rendőrségnek mindig igaza van, és szerinte „belül fehér”, amivel sokaknak okozott nagy csalódást. A jövőre esedékes elnökválasztáson Hillary Clintont támogatná, a republikánus jelölteket egyformának és egyformán érdektelennek tartja.

Hosszan mesélt továbbá depressziójáról, amellyel kamaszkora óta küzd. „Ez soha nem javul, nem múlik el, gyógyíthatatlan, ez az első dolog többnyire, amikor felkelsz, hozzátartozik ahhoz, hogy érzékeny, nyitott ember lehessek”. „Nem szedek gyógyszert, túl vagyok már mindenen, felesleges. Ez egyfajta sajátos tudatállapot”. Nem kísérelt meg öngyilkosságot, mint mondja, de ő is gondolt rá, mint mindenki, „még azok is, akik tévesen boldognak hiszik magukat”.

Morrissey nyilatkozott még az utóbbi időkben nyilvánosságra került rákbetegségéről is, és hozzátette, hogy jelenleg „virágzó” az egészségi állapota. Saját értékelése szerint a San Franciscó-i repülőtéren nemrég szexuális inzultus érte a biztonsági ellenőrzés során, ennek részleteiről is beszámolt. A légikikötő vezetése nem ismerte el a vádakat, szerintük ezeket az eseményről készült felvételek nem támasztják alá, nem tért el szerintük senki az ellenőrzés szokásos protokolljától.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.