Ő lesz az új Mély Torok

Liam Neeson lesz a címszereplője a Watergate-botrány hátteréről szóló, most készülő, Felt című thrillernek.

W. Mark Felt, alias Mély Torok Bob Woodward és Carl Berstein, a The Washington Post két újságírója titkos informátorának fedőneve volt. Ő szivárogtatta ki, hogy az Egyesült Államok elnöke, Richard Nixon tudott a demokraták főhadiszállásába (Watergate) való betörésről. A botrány végül az elnök lemondásához vezetett, és börtönbe juttatta a Fehér Ház személyzeti főnökét, H. R. Haldemant és az elnök tanácsadóját, John Ehrlichmant.

W. Mark Felt a harmadik legmagasabb rangú alkalmazott volt az FBI-nál a Watergate-botrány alatt. A két oknyomozó riporter sohasem fedte föl kilétét, de Felt 2002-ben beismerte a családjának, és három évvel később – 91 évesen – hozzájárult, hogy a Vanity Fair magazin nyilvánosságra hozza az igazságot.

Mély Torok – a név a híres pornófilmre utal, és az informátor sötét hátterére céloz – létezését, anélkül, hogy megnevezték volna, Woodward és Bernstein egy könyvben árulta el. Ebből később Oscar-díjas film is készült: Az elnök emberei (All the President’s Men, 1976), ebben Mély Torkot Hal Holbrook alakította (a két újságírót Robert Redford és Dustin Hoffman).

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.