A nyolcvanas évekkel támad a Belmondo – Klippremier!

Czutor Zoltán videojáték-karakterré változott a retró klipben, amelyben felesége is feltűnik. Elsőként a NOL olvasói nézhetik meg a Belmondo legújabb dalának, a The Ultimate Leadernek a klipjét.

Nincs megállás a Belmondo háza táján: Legutóbbi albumuk – az azóta a Fonogram-díj jelöltjévé avanzsált – Kalapot le! alig pár hónapja jelent meg, máris új dallal jelentkezett a zenekar. Minden ízében különleges dalról beszélhetünk, hiszen a szerzemény a 80-as évek hangulatát eleveníti fel, érdekes, posztmodern módon, ráadásul angol nyelven.

A The Ultimate Leader című dalhoz most egy szintén különleges videoklip is készült. A Belmondótól korábban sem állt távolt az angol nyelvű dalok készítése, azonban a legutóbbi lemez felhozatala az ettől való eltávolodást érzékeltette. A The Ultimate Leader tehát mind a nyelv, mind a hangszerelés terén különlegességekkel szolgál még a rutinos Belmondo-hallgatóknak is.

A dal meglehetősen kísérleti: az alapvetően elektronikus alapra, modernizált, ám érezhetően a 80-as évekre hajazó szinti- és basszusfutamok hallhatóak. Ez egészül ki Czutor Zoltán fejhangos énekével. További érdekesség, hogy Czutor Zoltán felesége, Czutor-Kilián Zsanett is szerepel a dalban egy rapbetét erejéig, amire korábban még sohasem volt példa.

A dal tematikájához és szövegvilágához nagyszerűen illeszkedik a hozzá készül klip. A klipben Czutor Zoltán karakterét kiválasztva törhetünk világuralomra, régi videojátékokat idéző környezetben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.