Nyílt napot tart vasárnap a Vígszínház

Presser-dalokkal, kulissza-túrával, a 120 éves Vígszínház legendás előadásairól és az új évad bemutatóiról szóló beszélgetéssel várják a közönséget a színház nyílt napján szeptember 13-án, vasárnap. Az évadkezdéskor hagyományosan megrendezett VÍGnapon déltől a színház egész területén és a Ditrói Mór utcában beszélgetések, vetélkedők, gyerekjátékok, arcfestés, jelmezes fotózás és sok más családi program várja a látogatókat, akik a színészek saját készítésű süteményeit is megkóstolhatják, és kedvezményes színházjegy- és bérletvásárlásra is lesz lehetőség.

A rendezvény a Fiatalok a Vígben című programmal kezdődik a nagyszínpadon: a társulat fiatal művészeit mutatja be Eszenyi Enikő, a színház igazgatója. Délután 3 órától a nagyszínpadon a Presser-dalok című produkcióval várják a nézőket. A közönség jól ismert slágereket hallhat: a Kék asszony, a Miénk itt a tér, az Ugye mi jó barátok vagyunk, a Neked írom a dalt, a Nem adom fel, a Rozsdás szög, a Te majd kézen fogsz és hazavezetsz és még sok kedvelt dal elhangzik. Az Eszenyi Enikő rendezte produkcióban többek között Bata Éva, Börcsök Enikő, Halász Judit, Hegyi Barbara, Herczeg Adrienn, Igó Éva, Majsai-Nyilas Tünde, Péter Kata, Réti Adrienn, Csőre Gábor, Fesztbaum Béla, Hegedűs D. Géza, Kern András, Stohl András, Tahi Tóth László és Wunderlich József is fellép.

Vígszínházi mesék címmel délután a Házi Színpadon a 120. jubileumi évad alkalmából Venczel Vera színművész mesél a régi Vígszínházról, Várkonyi Zoltánról, a színház egykori igazgató-főrendezőjéről és a legendás előadásokról, amelyekből részleteket is láthat a közönség. A VÍGtour elnevezésű program keretében a színészek vezetésével bárki bebarangolhatja az épületet a pincétől a padlásig. A csoportok tíz percenként indulnak a Ditrói Mór utca felőli bejárattól.

A látogatókat az alagsori büfében Hegyi Barbara, Péter Kata és Herczeg Adrienn sütitanodája várja, és szintén ezen a helyszínen rendeznek beszélgetést az évad új bemutatóiról Eszenyi Enikő, Marton László, Kovács D. Dániel és Hegedűs D. Géza részvételével. A karzat büfében déltől 15 óra 30 percig fotósarok várja a nézőket, bárki felpróbálhat egy-egy jelmezt, és fényképezkedhet a színház művészeivel. Az előcsarnokban régi műsorfüzetek, színdarabok példányai, plakátok és más színházi ereklyék között válogathatnak az érdeklődők. A Ditrói Mór utcában a színház művészei saját készítésű édességeiket árusítják. A jótékonysági süteményvásár bevételét az idén is az Ódry Árpád Színészotthon javára ajánlja fel a színház.

A VÍGnapra a belépőjegy 500 forint. A Presser-dalok című produkciót külön az előadásra váltott jeggyel vagy az évadra szóló bérlettel tekinthetik meg az érdeklődők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.