Nyesztyerenko a pesti Operában

A koncertrepertoárból hiányzó dalműsorokat szervez a Magyar Állami Operaház; a koncertek minden hónap első szombatján várják a közönséget a Székely Bertalan-teremben. Az első alkalommal, október 5-én a világhírű orosz basszus, Jevgenyij Nyesztyerenko lép fel.

A tavalyi négyhangversenyes ciklus után idén két sorozatnyi programból válogathatnak a vokális kamaramuzsika kedvelői. A hangversenyekre a Dalszínház utcai Királyi lépcsőn lehet bejutni a Székely Bertalan-terembe, ahol kivetítőkön a dalok magyar fordítása is látható - közölte az MTI-vel Várkonyi Judit, az Operaház sajtófőnöke.

A Dalciklusok-bérletben közreműködik: Gábor József zongoraművész, a dalösszeállítások négy programjában pedig a ház zongoraművészei hallhatók. A bensőséges koncerteken a legjobb magyar énekesek lépnek fel, emellett minden évben meghívást kap egy külföldi művész is.

A sorozat első idei hangversenyét október 5-én a világhírű orosz basszus, Jevgenyij Nyesztyerenko adja. Bakos Irina zongorakíséretével többek közt Glinka és Muszorgszkij dalaiból is ízelítőt ad a neves énekes, aki az est végén veszi át a Magyar-Orosz Művelődési és Baráti Társaság Szent-Györgyi Albert Emlékérmét. A művész október 7. és 11. között mesterkurzust is tart a budapesti Operaházban.

Novemberben belcanto műsorral lép a közönség elé Kertesi Ingrid, decemberben Wiedemann Bernadett Wagner-dalokat énekel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.