Nyelvünk jövője és a szlávok

Fogadóórák az OSZK-ban – Vendég-szaktájékoztatók az olvasótermekben címmel programsorozat indul az Országos Széchényi Könyvtár Tájékoztató Osztályán.

Az OSZK heti rendszerességgel jeles egyetemi oktatókat, szakembereket kért fel egy-két órás irodalomtudományi, történettudományi, nyelvészeti, társadalomtudományi, néprajzi és művészettörténeti szaktájékoztatásra. azzal a nem titkolt céllall,  hogy ily módon is növelje a könyvtár látogatottságát, népszerűségét egyaránt - számítva a hallgatók és az olvasóközönség érdeklődésére.

A fogadóórákra ingyenes napijeggyel történő belépést biztosítanak.

November 11-én délután Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, tanszékvezető egyetemi tanár, intézetigazgató-helyettes, a népszerű rádióműsor, „A tetten ért szavak” műsorvezetője a magyar nyelv múltjáról, jelenéről és jövőjéről beszél, november 18-án Fried István Herder-díjas irodalomtörténész, a Szegedi Tudományegyetem Doktori Iskola tanára, törzstag, emeritus a magyarok és a szlávok kapcsolatáról értekezik, 24-én Poór János, a Középkori és Kora Újkori Egyetemes Történeti Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia doktora a magyar jakobinusokról tart előadást.

A részletesebb program itt látható.

                                                                                                 

 

 


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.