Nukleáris kiállítás Budapesten

Radiospektív címmel nukleáris témájú alkotásokat felvonultató kiállítás látható péntektől a budapesti Stúdió Galériában.

Paksi Endre Lehel kurátor tájékoztatása szerint a tárlat anyaga kortárs magyar alkotásokból áll, és a radioaktivitás, illetve az arra épülő iparágak képzőművészeti értelmezéseit célozza meg.

Mint az MTI-hez eljuttatott ajánlóban írja, az alkotások spektruma nemcsak megközelítésük nemében, hanem műfajaik tekintetében is igen széles: monumentális és egészen intim léptékű, szobrászati, festészeti, filmes, drámai, intermediális és fotómunkák változatos sora képezi a kiállítás anyagát.

A tárlaton megtekinthetők a világtörténelmet közvetlenül befolyásoló magyar származású atomtudósok klasszikus realista stílusban készült portréi, kortárs művészeti sugárzóhulladék-kezelési stratégiák, a szakralitás és az atomipar vélt és ösztönzött összefonódásai és mutánsok is. Az anyagot többek között Farkas Pál, az Indigó Csoport, Gyarmati Zsolt, Ivan Buharov, Győrffy László és Sebő Ferenc alkotásaiból állították össze. A "nukleáris" kiállítást április 19-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.