Spórolni szeretne? Dolgoztasson nőkkel!

Kristen Bell – a Veronica Mars sztárja, a Jégvarázs Annájának a hangja – rájött, hogyan takaríthatnak meg a nagyvállalatok még annál is több pénzt, mint, ha Kínába vagy Narniába outsource-olják a munkaerejüket, és ezt meg is osztja velünk. Az alábbi kétperces videó a „pinksource”-ing előnyeit taglalja meggyőzően, amelynek lényege: végeztessünk minél több munkát nőkkel, hiszen nekik alacsonyabb fizetést kell adni, sosem panaszkodnak a munkakörülményeik miatt, nem kérnek fizetésemelést, és gyakran még sütit is hoznak az irodába.

A videó egy újabb – ezúttal vicces – hozzájárulás ahhoz a diskurzushoz, ami nagyjából két éve forrósodott fel Hollywoodban a filmiparban dolgozó nők alacsonyabb fizetése és foglalkoztatottsága kapcsán. Patricia Arquette Oscar-köszönőbeszédében emelt hangot szenvedélyesen a nők egyenjogúságáért a munkaerőpiacon, Jennifer Lawrence pedig egy publicisztikában jutott arra a következtetésre, hogy valószínűleg azért kap alacsonyabb gázsit, mint férfi kollégái, mert neki pinája van, a pasiknak pedig farkuk.

A Kristen Bell-videót a Huffington Post csinálta, és egy Celebs Have Issues című sorozat első része, szóval várhatóan a közeljövőben más sztárok is meg fognak szólalni fontos társadalmi kérdésekben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.