Nincs több szelfizés Cannes-ban

Betiltotta a vörös szőnyegen a szelfizést Thiérry Frémaux, a Cannes-i Filmfesztivál művészeti igazgatója. Méghozzá kivétel nélkül: a filmes stábokra is kiterjed a döntés, akik között nem ritkán a világ legnagyobb sztárjai vonulnak fel a média teljes figyelmét lekötve.

A France Culture nevű rádióadónak adott interjúban Frémaux amatőrnek és méltatlannak nevezte a vörös szőnyegen készülő szelfiket, amelyekkel végül a „szerzők" közösségi portálokon pörgették fel a saját klikkszámaikat.

A világ legnagyobb és legfontosabb filmfesztiválján dolgozó fotósok ünnepelték a döntést, lévén, így ismét a profik készíthetik el azokat a fotókat, melyekért akár órákig állnak vigyázzban a vörös szőnyeg mellett a kötelező szmokingban – akár zuhog az eső, akár tűz a déli nap.

Ugyanakkor az indokok között szerepel, hogy a bevonulások alkalmával igencsak lelassítják az öt perc hírnevet megörökítő szelfiző sztárok és nem sztárok (utóbbiak azért nagy többségben vannak) a bevonulást, ezzel veszélyeztetve a fesztiválpalota igencsak feszes menetrendjét. Igaz, arról nem szól a fáma, hogy mi van akkor, ha a jelenlévők egymást szeretnék lefotózni, de nyilván ez is tiltott tevékenység lesz, így maradnak a belső folyosókon és a nézőtéren készíthető fotográfiák.

Bár Frémaux szavai további szigort sejtetnek, aki úgy fogalmazott, amikor újságírók megkérdezték, hogy április tréfának szánta-e a döntést: „Az emlékeket a fejünkben érdemes megőrizni, még akkor is, ha ezt olykor nehezebb kivitelezni".

A május 13. és 24. között, immár 68-dik alkalommal megrendezendő Cannes-i Filmfesztivál zsűrijének történetében egyébként először két elnöke lesz: Joel és Ethan Coen amerikai rendezők, akik 1991-ben kaptak Arany Pálma-díjat a Hollywoodi lidércnyomás című filmjükért. A programban szereplő filmek teljes listáját április 16-án jelentik be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.