Nigériai királyok jönnek Pestre

Különleges vendégkiállítás nyílik 2014. szeptember 19-én a Néprajzi Múzeumban Nigéria uralkodói - George Osodi fotói címmel.

Ősi szokások, építészet, fantasztikus pompa: a Nigéria uralkodói című kiállítás a különböző törzsek legbelsőbb köreibe vezet be minket királyuk személyén keresztül. A királyok pompás, teljes díszben készült hivatalos portréját az uralkodó rövid életrajza kíséri, valamint ismertető az adott törzs szokásairól és történetéről.

A Nigéria uralkodói című kiállítás egyedülálló bepillantást nyújt e különleges személyiségek életmódjába, akik őrzik a múlt értékeit, miközben egy új évezredbe lépnek. Az ösztönzött, hogy ezt a változatos országot beutazva és a portrékon túltekintve felfedezzem e személyek környezetét, mivel ők vigyázzák kulturális örökségünket és a békét.

Építészetük, öltözködési stílusuk és személyiségük bemutatása által tisztelegjek előttük, miközben a látogatók elé tárjam országom gazdag kultúráját is. Úgy gondolom, főként a mai világ széthúzással és bizonytalansággal teli válsága idején, hogy az emberek a köztük lévő különbségeket értéknek tekintik, nem pedig kivetnivalónak vagy elválasztó erőnek.

George Osodi nigériai fotós, Lagoszban él. Közgazdászként végzett a lagoszi egyetemen, autodidaktaként tanult fotózni. A lagoszi Comet magazin fotóriportere lett, majd 1999-től az Associated Press hírügynökség tudósítója. Számos helyi és nemzetközi megbízása van, dolgozott többek között a New York Times, a Time magazin, a Guardian, a Telegraph, a London Times, a USA Today, az International Herald Tribune, a CBB és a Der Spiegel lapoknak. Több nemzetközi díjat nyert fotóival, munkáit világszerte rengeteg egyéni és csoportos kiállításon lehetett megtekinteni.

A Nigéria Uralkodói az első művészi projektje, amely még folyamatban van. A kiállítás az elmúlt két év munkájából mutat be egy válogatást. A művész szeptember 18-20-ig Budapesten tartózkodik.

További információk(angol nyelven) itt olvashatók.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.