New York és a Disney dollármilliós szerződést kötött

New York államban forgatja a Walt Disney vállalat és a Marvel stúdió a Netflix számára készülő Defenders című új szuperhőssorozat négy szériáját: a 200 millió dolláros produkció több ezer új munkahelyet teremt.

A New York állam kormányzója, Andrew Cuomo, a Disney, a Marvel és a Netflix által csütörtökön ismertetett szerződés szerint hatvan egyórás filmből álló sorozat készül. A felvételeket idén nyáron kezdik meg, a sorozat premierjére 2015-ben kerülhet sor. A projekt ismertetői a filmeknek köszönhetően mintegy háromezer új álláshellyel, ebből legalább 400 teljes munkaidős foglakoztatással számoltak - ismertette a Deadline.com filmes portál.

Cuomo kormányzó "New York állam történetének legnagyobb filmes és tévés projektjeként" beszélt a létrejött megállapodásról.  Robert A. Iger, a Walt Disney vállalat főnöke azt ígérte, hogy a Netflix vezető internetes tévécsatorna számára készülő sorozat a munkahelyteremtésen kívül sok millió dollárt pumpál majd közvetlenül a New York-i gazdaságba.

A Defenders négy Marvel-képregényhős, Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage és Iron Fist kalandjairól szól. A Netflixet képviselő Ted Sarandos arról beszélt, hogy a Defenders szereplői klasszikus New York-i hősök, okosak, leleményesek, és mindig készek kiállni a jó ügyért. "Örülünk, hogy Cuomo kormányzónak köszönhetően hazai pályán születhetnek a róluk szóló filmek" - fűzre hozzá.

A tavalyi év során összesen 183 filmes produkció - 124 film, 33 tévéműsor és 26 sorozatnyitó epizód - folyamodott New York-i forgatásért.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.