Népszerűek a magyar filmek a Szigeten

Nagy siker az idén először megrendezett #SzigetMozi. A Filmalap és a Sziget Fesztivál új közös kezdeményezésére vasárnapig mindennap magyar filmeket is láthatnak a „szigetelők” – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.
A #SzigetMozi ingyenes vetítéssorozat keretében a Filmalap Európa legmenőbb könnyűzenei és kulturális fesztiválján műsorra tűzi a közelmúlt kiemelkedő magyar mozisikereit és nemzetközi filmfesztiválok kedvenc magyar filmjeit. A kezdeményezés, melyet a filmelőállítók és a forgalmazók is üdvözöltek, nagy sikernek bizonyult: a hétfőn kezdődött vetítések eddig mind telt házzal mentek. „Gyere, ülj mellém! Nézzünk magyar filmeket a Szigeten!” a vetítéssorozat mottója. A Filmalap elsődleges célja megalakulása óta, hogy visszahódítsa a nagyközönséget a magyar filmekre, és felhívja a figyelmet a mozizásra mint emlékezetes közösségi élményre.

A Sziget külföldi látogatóira is gondolva a magyar filmek angol felirattal láthatóak a #SzigetMoziban, ahol szuper technika, pattogatott kukorica várja a közönséget mindennap 13 órától a légkondicionált GameLandHub (GLH) – TedX Budapest Klub sátorban. Holnap Mundruczó Kornél rekordszámú kutyával forgatott, utópisztikus világban játszódó és Cannes-ban díjazott Fehér Istene lesz műsoron. Majd a #SzigetMozi vetítéssorozatot a Csányi Sándor, Tompos Kátya és Karalyos Gábor főszereplésével készült Coming Out (Orosz Dénes) című romantikus vígjáték zárja.

A szervezők a közönség véleményére is kíváncsiak, minden vetítés végén lehet szavazni a látott filmről. A szavazók közül a szerencséseket meglepetések is várják majd a #SzigetMoziban, a közönségszavazás pedig a Filmalap Facebook-oldalán lesz követhető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.