Nemes Leventéé a Kaszás Attila-díj

A Hermelin című előadás előtt, a Nemzeti Színházban adták át kedden a Kaszás Attila-díjat, amelyet tavaly alapított a XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat és a Mozaik Művészegyesület. A díjazott: Nemes Levente, a sepsiszentgyörgyi színház tagja. Az alapítók a mindenkori díjazott kiválasztását a magyarországi, valamint a határon túli magyar nyelvű kőszínházak és jelentősebb alternatív társulatok színészközösségeire bízzák.

A Hermelin című előadás előtt, a Nemzeti Színházban adták át kedden a Kaszás Attila-díjat, amelyet tavaly alapított a XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat és a Mozaik Művészegyesület. A díjazott: Nemes Levente, a sepsiszentgyörgyi színház tagja.

Az alapítók a mindenkori díjazott kiválasztását a magyarországi, valamint a határon túli magyar nyelvű kőszínházak és jelentősebb alternatív társulatok színészközösségeire bízták. A kiemelkedő mesterségbeli tudás és művészeti teljesítmény mellett fontos kritérium az adott társulatban vállalt tudatos közösségépítő szerep. Ezzel is emlékeznek Kaszás Attila művészi-emberi kvalitásaira.

A díjat a Nemzeti Színház Hermelin című előadása előtt adták át. Ennek a produkciónak a próbái közben hunyt el Kaszás Attila.

Az idei díjazott: Nemes Levente színész, aki 1992-től 2005-ig a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgatója volt, azóta is ugyanott játszik. Több filmben és tévéjátékban is szerepelt, önálló előadóestjei a 70-80-as évek emlékezetes eseményei voltak.

Somorjai Kiss Tibor grafikus alkotását és ötszázezer forintot vehetett át Nemes Levente.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.