Nem mehet Moszkvába a grúz dal

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) március 10-én hivatalosan is közölte a grúz köztévével, hogy „We Don't Wanna Put In" című versenydaluk ellenkezik az Eurovíziós Dalverseny szabályaival, így ezzel a produlcióval nem állhatnak ki a moszkvai dalverseny színpadára.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) március 10-én hivatalosan is közölte a grúz köztévével, hogy „We Don't Wanna Put In" című versenydaluk ellenkezik az Eurovíziós Dalverseny szabályaival, így ezzel a számmal nem állhatnak ki a moszkvai dalverseny színpadára.

A grúz versenydal, amelynek előadója a Stephane and 3G nevű alakulat, már a február közepén megrendezett nemzeti döntő másnapján a támadások kereszttüzébe került. A szám refrénjét ugyanis többen „áthallásosnak" minősítették, és úgy érezték, a dallal Vlagyimir Putyint támadják. Nemrég  tüntetést is szerveztek orosz fiatalok a grúz köztévé épülete előtt, azt akarták elérni, hogy Grúzia lépjen vissza a versenytől.

Az EBU a dalverseny hivatalos szabályzatát idézi közleményében, mely szerint „Politikai vagy hasonló jellegű dalszöveg, beszéd, gesztus nem engedélyezett az Eurovíziós Dalverseny alatt. E szabály megszegése diszkvalifikációval járhat." Az ügyben eljáró testület álláspontja szerint a dal címe és szövege nem felel meg a verseny szabályainak. A szervezők felajánlották a grúz köztévének, hogy átírhatják a dal szövegét vagy új produkciót választhatnak legkésőbb március 16-áig, amikorra minden országnak véglegesítenie kell a versenydalát.

Grúzia a januári sorsolás alapján az első elődöntőben, május 12-én állhat színpadra, a Magyar Televízió mindkét elődöntőt és a döntőt is élőben közvetíti  - tájékoztatott az MTV Zrt.

 

Ez a böngésző nem támogatja a flash videókat
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.