Nem lesz sztrájk az Operában

Visszavonta a sztrájkot az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete – jelezte közleményében tegnap éjjel az Operaház sajtóirodája, azt is hozzátette: a dalszínház a Falstaff szombat esti premierjét mindenképpen megtartja, miként ez eddig sem volt kétséges.

Pénte este az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete (ODFSZ) arról tájékoztatta az MTI-t, hogy sztrájkolni fognak, és elmarad az Opera évadnyitó Falstaff-premierje. Azt írták, azért, mert az intézménynél kezdeményezett tárgyalások nem vezetettek eredményre, és az Opera vezetői ma azt üzenték nekik, hogy nem akarnak tárgyalni a követeléseikről.

Ezzel szemben a tények: az Operaházban működő három érdekképviseleti szervezet közül kettő – köztük a műszaki dolgozókat, illetve a balett- és zenekari művészeket tömörítő szakszervezet képviselői, akik nem fenyegettek sztrájkkal – már a kora délutáni órákban aláírták, mostanra pedig az ODFSZ is elfogadta a megállapodást, és utóbbi szombaton visszavonja a sztrájkfelhívást. Az Operaház a Falstaff szombat esti premierjét mindenképpen megtartja, miként ez eddig sem volt kétséges.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.