Nem vicc: mozifilm készül a Tetrisről

A bombahírről a Wall Street Journal számolt be elsőként. A Threshold Entertainment stúdió állt össze a Tetris Companyval, hogy élőszereplős akció sci-fit forgassanak a méltán népszerű négyzetekről.

Larry Kasanoff, a stúdió főnöke szerint fantasztikus sci-fit fognak forgatni. „Ez nem egy olyan mozi lesz, ahol mindenféle vonalak szaladgálnak a képernyőn. Nem törődünk a geometriai formákkal." Egyelőre mással sem, mert még nem tudni, ki lesz a rendezője vagy a főszereplője a filmnek. Kérdés persze, Brad Pitt elvállalná-e e hős téglalap szerepét, aki pont akkor érkezik, amikor a legnagyobb szükség van rá.

A Threshold Entertainment nem tartozik a nagy hollywoodi stúdiók közé, de ők készíttették például az első két Mortal Kombat mozit. Ezekkel 1995-ben 70 millió dollárt, 1997-ben pedig 35 milliót kerestek. Az utóbbi években leginkább a Marvel animációs projektjeiben dolgoztak (Lego, Csillagok Háborúja).

Kasanoff szerint „a márkák Hollywood új sztárjai, a Tetris pedig a világ egyik legismertebb és legkedveltebb márkája. A Tetrisben pedig van sztori, ami még izgalmasabb. Amit a játékban látni, az csak a jéghegy csúcsa, aminek intergalaktikus jelentősége van."

Az eredeti Tetrist 1984 júniusában jelentette meg fejlesztője, a szovjet Alexej Pajintov. A játék hamar meghódította a világot, főleg miután 1989-ben a Nintendo is kiadta Game Boyra. Azóta már több mint 50 platformra adták ki 185 országban – és több mint 425 milliót adtak el belőle. A játék a Facebookon is óriási siker, a Tetris Battle-vel már több mint 20 milliárd játékot játszottak - írja a vs.hu.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.