Nem hisz a kiadóknak, hajléktalanokra bízza a könyvét

- Inkább a rászorulóknak adom a profitot, mint a multiknak - mondja Radosza Sándor, író, feltaláló, amikor legújabb könyvéről beszél. Hosszas vívódás után döntött úgy, hogy egy kis amerikai kiadóra bízza a nyomtatást, a terjesztést pedig a budapesti hajléktalanokra.

A szingliknek szóló meseregényt a kanadai székhelyű, de az Egyesült Államokban is fogalmazó EES Publishing dobta piacra magyar és angol nyelven. A tengerentúlon már megvásárolható a Bolyongócska című könyv, de a szerző Magyarországon nem talált megfelelő terjesztőt és forgalmazót, ezért döntött az alternatív megoldás mellett.

Abban egyeztünk meg, hogy hajléktalanoknak adjuk a könyvet, a bevételt pedig nekik ajándékozzuk – mesél az ötletéről a szerző. Mivel a hajléktalanoknak nincs kereskedelmi engedélyük, így Radosza Sándor is felkészült egy esetleges adóhatósági büntetésre. Ezért kötött megállapodást az egyik, utcán kiadványokat árusító szervezet és a kanadai kiadó. Eszerint átvállalják a büntetést, sőt a bírságnak megfelelő összegben újabb könyveket kapnak majd a hajléktalanok.

Az egykori tévés újságíró meglátása szerint a járókelők sokszor a hajléktalanújságot sem veszik el az utcán árusítóktól, csak a pénzt adják oda, vagyis nem érdemesítik olvasásra méltónak a lapot. Ettől félti a könyvét is.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.