Nem az ultrák rongálása miatt ázott be a Planetárium

Beázott és használhatatlanná vált a Planetárium a hét eleji esőzések után. Szeptember 11-ig nem is nyit ki.
Mint Szmutku Antal, a Planetárium műszaki referense a Nol-nak elmondta, nem a kupola ázott be, hanem a kupola körüli lapostetős rész, amelyen rossz állapotban van a kátrányszigetelés. A hétfői eső után állt a víz a körfolyosón, a főbejárat szélfogójában, a ruhatárban és az irodákban is. A házat áramtalanítani kellett, mert életveszélyessé vált.

A népligeti csillagászati ismeretterjesztő intézmény nem először kényszerül rendkívüli bezárásra. Tavaly például a magyar-román Eb-selejtező után verték szét az ultrák. A műszaki referens szerint az akkori rongálások nem függenek össze a mostani károkkal, nem az akkori sérülések miatt ázott be az épület, hanem ez már egy régebbi probléma.

Jelenleg kárfelmérés folyik, a Planetárium szeptember 11-ig már biztos nem nyit ki, hiszen szeptember amúgy is karbantartás zajlana. A Planetárium csillagászati előadásai helyett az érdeklődőket a fővárosi TIT Uránia Csillagvizsgáló épületében várják háromdimenziós vetítésekkel, köztük a Világegyetem, a Világűr meghódítása, valamint a Csodálatos Univerzum című műsorokkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.