Negyedszázados lesz a Művészetek Völgye

Új zenei műfajok és kísérletek, számos új programhelyszín és házigazda, változatos színházi bemutatók, terjeszkedő kortárs képzőművészeti programok, természetközeli építészeti projektek és gasztronómiai különlegességek várják 2015-ben a Művészetek Völgye látogatóit.

Az ország legrégebbi összművészeti fesztiválja jövőre ünnepli 25. évfordulóját, így július 24. és augusztus 2. között a Balaton-felvidékre látogatók a megszokott helyszínek mellett várhatóan olyan újdonságokkal találkozhatnak, mint a Hello Wood csapata által tervezett Hello Wood Village, a dörögdi Klastrom környékén a Selected Sounds csapata által megálmodott zenei és egyéb művészeti kísérletek, vagy a Fonó Budai Zeneház világzenei előadásai.

Eközben a saját udvarát kinövő Blue sPot Café is nagyobb koncerthelyszínnel és produkciókkal készül, de várhatóan saját udvart nyit a Völgyben a Modern Art Orchestra és Hajós András is, a Muharay Udvar házigazda szerepére készül Bognár Szilvi, színházi produkciókkal jelentkezik sok meghívott társulat mellett régi fellépőként Hobo, és tovább szaporodnak a komolyzenei programok, kortárs képzőművészeti kiállítások és vásárok is.

A hagyományos udvargazdák, a Kaláka, Palya Bea vagy Szőke András, a Muharay Szövetség és az Elevenkertet működtető szentendrei Forgách Társaság mellett az idei debütálást követően már visszatérő házigazda lesz a Design Terminal és a Berlinben élő Harcsa Veronika, aki kinti zenésztársaival gazdagítja udvarának fellépői körét.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.