Négy festői nap Somogyban

A kaposvári Róma-hegyi villa egykori lakóját, Rippl-Rónai Józsefet (1861-1927) csacsifogaton ábrázoló szoborkompozíció avatásával kezdődik csütörtökön a Festők városa hangulatfesztivál négynapos rendezvénysorozata a somogyi megyeszékhelyen. Rippl-Rónai József és Vaszary János szülővárosában 9. éve rendezik meg a századforduló nagy mestereinek emléket állító, a kortárs képző-és társművészeteket bemutató fesztivált.

A kaposvári Róma-hegyi villa egykori lakóját, Rippl-Rónai Józsefet (1861-1927) csacsifogaton ábrázoló szoborkompozíció avatásával kezdődik csütörtökön a Festők városa hangulatfesztivál négynapos rendezvénysorozata a somogyi megyeszékhelyen.

A város legrangosabb kulturális eseményén szabadtéri kiállítások, kézműves vásár, utcatárlat, vetítések, nyitott művészeti kurzusok, előadások, fényfestészet, dzsessz, blues és folk zene, gyerekműsorok, turisztikai események várják a kaposváriakat és az idelátogató vendégeket.

A fesztivál idején nyíló több mint tíz tárlat közül kiemelkedik a Vaszary Képtárban Anna Margit (1913-1991) festőművész 74 képét bemutató, valamint a szomszédos Rippl-Rónai Múzeumban a Nagybányai festészet Kaposváron címmel nyíló kiállítás.

Rippl-Rónai József, Vaszary János és Galimberti Sándor szülővárosában immár kilencedik éve rendezik meg a századforduló nagy mestereinek emléket állító, a kortárs képző-és társművészeteket bemutató fesztivált, amelynek ezúttal is a szecessziós épületekkel övezet belváros sétálóutcája, szökőkutas parkja és főtere ad otthont.
A fesztivál a város legrangosabb kulturális eseménye, amelynek 20,5 millió forintos költségvetéséhez a szervezők korábbi tájékoztatása szerint az önkormányzat 16 millió forinttal, szponzorok 2,5 millió forinttal, a Nemzeti Kulturális Alap pedig 2 millió forinttal járult hozzá.

A Rippl-Rónai születésnapjához, május 23-hoz kötődő művészeti fesztivál programjairól ezen a honlapon tájékozódhtnak az érdeklődők.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.