Itt biztosan leteszik a gyerekek a kütyüket

Menjünk világgá! címen futnak azok a hétvégi tervezős, barkácsolós családi és gyerekprogramok a Hátsó Kapuban, ahol a közös és egyéni alkotómunka révén a gyerekek problémamegoldó és együttműködési képességét fejlesztik játékosan.

Nem ismernek lehetetlent: holdjárót építenek, űrworkshopokat tartanak, most pedig indul legújabb műhelyük, az Elektro­skicc, ahol majd áramot rajzolnak a térképen is megörökített titkos helyhez a gyerekek. Meg sokszor a szülők is, akiket általában ugyanúgy vagy még inkább magával ragad az alkotás izgalma.

A Hátsó Kapu nevű belvárosi programközpontban a hat-, nyolc-, tíz- és annál is többéves gyerekeknek egyaránt vannak olyan foglalkozások, amelyek kedvéért leteszik a kütyüiket.

Ez is az egyik cél, a másik meg az, hogy eligazodjanak a kütyük világában, elsajátítsák a digitális írástudást megkönnyítő készségeket és képességeket. A gyerekprogramok lényege: fejlesztik a problémamegoldó és együttműködési képességet, vagyis okos, ügyes, önállóan gondolkodó felnőtteket nevelnek.

A leendő világutazóknak, kincskeresőknek meghirdetett Elektroskicc sem csak a fiúknak szól: a műhelymunka során a gyerekek megtervezik a saját térképüket, elkészítik hozzá a saját áramkörüket, aztán fényeket adnak hozzá, rajzolnak és ragasztanak, hajtogatnak, nyomógombot készítenek és még, ami eszükbe jut a Biolum csapattagjaival, Albert Virággal és Sterk Barbarával.

02. 28.
Kezdés:
10.00
cím:
Elektroskicc – Rajzoljunk áramot!
Tíz év fölöttieknek
Helyszín:
Hátsó Kapu
(Budapest VII., Dohány utca 13.)
Jegyárak:
2000–4000 Ft

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.