Nagyon mozgalmas Abigél érkezik Szegedre

Újra egy legendás regény zenés adaptációját állítja a Dóm tér színpadára Somogyi Szilárd rendező: Szabó Magda Abigéljét.

A Budapesti Operettszínház darabja, mely július 10-én és 11-én kerül színre Szegeden, új aspektusból közelít a történethez. Az előadás Vitay Gina egy drámai pillanatban történő visszaemlékezéséről, életének egy meghatározó korszakának újraéléséről szól.

Az alkotók nem titkolt célja volt, hogy az értékes irodalmi műből olyan típusú musical készüljön, amely újra ráveheti a fiatalokat, hogy elkezdjék olvasni Szabó Magdát. A hatalmas Dóm téri színpad lehetőséget ad arra, hogy a kőszínházi változatnál sokkal filmszerűbb, mozgalmasabb legyen az Abigél.

Igazi fesztivál-szereposztással érkezik a musical a Dóm térre. Vitay Georginát Vágó Zsuzsi, Horn Micit Udvaros Dorottya játssza. Torma Gedeon Hirtling István lesz. Kőnig tanár úr szerepébe a Szegedi Szabadtéri színpadán debütáló Csonka András. További szerepekben láthatjuk Homonnay Zsoltot, Mészáros Árpád Zsoltot, Nádasi Veronikát és Pálfalvy Attilát.

Az előadásban szükség lesz statisztákra is, akiket a „Matulás tanárok" választanak majd ki Szegeden. A legrátermettebbek Gina osztálytársaiként léphetnek a világot jelentő deszkákra – adta hírül a Szegedi Szabadtéri Játékok honlapja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.