„Nagyon kisstílű” - kiakadt a fotós a képeit lenyúló pécsi önkormányzatra

A pecsistop.hu egy szerzői jogsértésről talált blogbejegyzést osztott meg olvasóival. Cseri László újságíró, fotós, a Pécs Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projekt volt munkatársa Facebook-oldalán osztotta meg kissé szürreális kalandját.

„Néhány hete a pécsi önkormányzat adóügyi osztályán jártam, s meglepődve láttam, hogy a falakon az én pécsi városképeim sorakoznak szépen paszpartuzva, bekeretezve. Magyarázatkérő e-mailemre természetesen a polgármesteri hivatal nem válaszolt, telefonos érdeklődésemre kiderült, hogy abból a képanyagból nagyíttatták ki a hozzájárulásom nélkül, amelyet még 2013-ban küldtem az akkori alpolgármesternek azért, hogy Madridban vetíthessen Pécsről képeket" - írja Cseri László.

A fotóművész hozzátette: nem járult hozzá, hogy a képeket más célra is felhasználhassák. Az önkormányzat részéről az ügyet intéző köztisztviselővel végül azt közölte: ha már így történt, az egyetlen tisztességes eljárás az, ha kifizetik.

„Ma újra az adóhivatalban jártam ..., s a falakon már csak a szegek árválkodtak, a képek eltűntek. Hivatalos válasz azóta sem érkezett, azt sem tudni, hogy a képeket bezúzták vagy olyan helyre akasztották fel, ahol én nem láthatom. Mindenesetre a megoldás nagyon kisstílű, gratulálok az önkormányzatnak. Csak így tovább!" - írta az újságíró.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.