Nagydíjas lett a Boribon

A Budapest Bábszínház produkciója nyerte el a 21. Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál legjobb előadásnak járó díját, a Boribont életre keltő Bercsényi Péter a legjobb színésznek járó díjat kapta a zsűritől.

Idén szeptember 21. és 26. között orosz, szlovén, szerb, ukrán, indiai, észt, örmény, japán, bolgár, román előadások mellett a Boribon és Annipanni is a versenyprogramban szerepelt. A fesztivál zsűrijének (Borosz Goldovszkij, Ljubivoje Ršumović, Marek Waszkiel, Siniša Jelušić és Hernyák György) döntése alapján az Ellinger Edina rendezte Boribon és Annipanni a legjobb előadás, a Boribont életre keltő Bercsényi Pétert pedig a legjobb színész díját nyerte el.

A darab a Boribon és Annipanni, a Jó éjszakát, az Annipanni!, a Boribon születésnapja, a Boribon beteg, a Boribon házikója és az Annipanni, mesélj nekem! című Marék Veronika-kötetek alapján készült.

A produkció szövegkönyvét Gimesi Dóra készítette, a látványt Lisztopád Krisztina tervezte, a koreográfus Sipos Vera volt. Bercsényi Péter mellett Annipannit Mórocz Adrienn alakítja, Bencét Szolár Tibor, a Cicát Bánky Eszter, Szuszit Kovács Katalin alakítja, és az előadásban jelentős feladatai vannak Rusz Juditnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.