Nagy "blúzok" hétvégéje a Pecsában

Deitra Farr, Axel Schultz, az Ian Siegal Band és a Ripoff Raskolnikov Allstars is fellép mások mellett a Budapest Blues Festivalon, amelyet szombaton már hatodik alkalommal rendeznek meg; a Petőfi Csarnokban két színpadon 16 órától késő éjszakáig lesznek koncertek.

A fesztivál egyik fénypontjának ígérkezik a Chicago blues királynőjének tartott Deitra Farr, ráadásul együttesének sorait erősíti a világ egyik legjobb blues gitárosa, Alex Schultz. Ian Siegal jól ismert név Magyarországon; a brit gitáros-énekes tavalyi lemezét a talán legfontosabb brit zenei szaklap, a Mojo az év legjobb blues albumának választott.

Fellép Budapesten a dán blues zene egyik legjelentősebb képviselője, Tim Lothar gitáros-énekes, aki tradicionális, mégis egyéni hangú country bluest játszik Robert Johnson és Son House nyomdokában haladva. Szintén a Petőfi Csarnok színpadára lép szombaton Kellie Rucker, Los Angeles apró termetű, de hatalmas hangú énekesnője, aki a Pribojszki Mátyás Band vendégeként mutatkozik be.

Ripoff Raskolnikov olyasféle szerepet tölt be Magyarországon és Közép-Európában, mint a hatvanas-hetvenes évek előadói, JJ Cale, John Hiatt, Bob Dylan vagy Van Morrison. A remek osztrák dalszerző és előadó csaknem negyedszázada rendszeres vendége a hazai kluboknak, fesztiváloknak. A közelmúltban rögzítette magyarországi muzsikusok társaságában új lemezét és a fesztiválon jórészt ezt az anyagot mutatja majd be.

A Szerbiából érkező Texas Blues a Vaughan testvérek és a ZZ Top által képviselt gitárcentrikus Texas blues rock stílust képviseli. A Nesa Zlatanovic által alapított csapat melegítette be tavaly ősszel a belgrádi Sportarénában a közönséget a ZZ Top előtt. A szombaton szintén fellépő hazai Magic Mosquitoz a legnyersebb Mississippi bluesból merítette az ihletet, de teljesen saját hangzást alakított ki.

Az este végén a fesztivál főszereplői egy All Star Jam Session keretében közösen is fellépnek.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.