Nagy talány, hogy milyen mozi lesz decembertől a Mammutban

Szeptember 12-től három hónapig zárva lesz a mozi a Mammutban. Decembertől új üzemeltető veszi át, de azt nem árulják el, kicsoda.

A Mammut bevásárlóközpont moziját üzemeltető Cinema City sajtóközleménye szerint szeptember 11. után bezárják a mozit, mert ekkor lejár a szerződésük a Mammuttal, és hiába tárgyaltak több hónapon keresztül a szerződés megújításáról, nem sikerült megállapodniuk a bevásárlóközponttal.

Buda Andrea, a Cinema City PR- és marketing igazgatója nem akarta részletezni, hogy mely kérdésekben nem tudtak megegyezni a Mammuttal, de kérdésünkre felelve nem tagadta, hogy a bezárás összefügg a mozi felújításának öt éve húzódó problémájával: a Cinema City azóta szerette volna felújítani a mozit, hogy 2011-ben átvették az üzemeltetését, azonban ebben a Mammut „nem volt partner” – mondta Buda.

A közönségnek három hónapig biztosan nélkülözniük kell a Mammut-mozit, ami szeptember 11-én üzemel utoljára Cinema City-moziként, és utána december közepén nyit majd újra. Ezzel kapcsolatban Szőke Tamás, a Mammut marketingigazgatója mindössze annyit kívánt nyilatkozni, hogy „jelenlegi üzemeltető szerződése szeptember közepén lejár. Új üzemeltetővel várhatóan ez év december közepén nyílik meg a teljesen megújult, változatlan területű, korszerűsített komplexum”.

Izgalmas kérdés, hogy ki lehet az új üzemeltető, ugyanis a magyarországi plázákban található mozikat kevés kivétellel a Cinema City üzemelteti. Néhány mozi – köztük a Lurdy Házban található – a Mi Mozink nevű cég kezében van, de információink szerint a Mammut mozi üzemeltetését nem ők veszik át. Egy moziüzemeltetésben járatos forrásunk szerint az sem lehetetlen, hogy a Mammut megtartja majd saját kézben a mozi üzemeltetését.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.