Múzeumba került a Boglár-gyűjtemény

A napokban fontos állomásához érkezett a Néprajzi Múzeum és a Szimbiózis Kulturális Antropológiai Alapítvány közös vállalkozása, amely azt a célt tűzte ki, hogy a nemzetközi hírű Amerika-kutató etnológus és egyetemi tanár, Dr. Boglár Lajos rendkívül értékes magángyűjteménye közintézménybe kerülhessen.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásának, valamint a Szimbiózis Kulturális Antropológiai Alapítvány magánszemélyektől és civil szervezetektől összegyűjtött felajánlásának köszönhetően a Néprajzi Múzeumnak – mindössze két tollkorona kivételével – sikerült a teljes gyűjteményt megvásárolnia. A múzeum munkatársai a napokban átvették és a múzeumba szállították a több mint 250 darabos gyűjteményt. A következő hónapokban a tárgyak nyilvántartásába kerülnek, és elkezdődik szakmai feldolgozásuk. Az örökösöknél maradt két nagy értékű és páratlan szépségű tollkorona megvételéről még folynak a tárgyalások.

 Az amazóniai indiánok kultúráját bemutató, 1950 és 2000 között gyűjtött egyedülálló tárgyakat bemutató kiállítás 2014. március 5-én, a Néprajzi Múzeum Napján nyílik majd meg.

Dr. Boglár Lajos nemzetközi hírű Amerika-kutató etnológus és egyetemi tanár,  rendkívül értékes magángyűjteménye az amazóniai indiánok kultúráját mutatja be
Dr. Boglár Lajos nemzetközi hírű Amerika-kutató etnológus és egyetemi tanár, rendkívül értékes magángyűjteménye az amazóniai indiánok kultúráját mutatja be
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.