Musicalből semmi nem elég

Két új előadást iktatnak be a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorába, mert a korábban meghirdetett előadásokra elkeltek a jegyek – jelentette be szerdán Szegeden Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója. Összesen 20 ezer jegyet és bérletet adtak el eddig, ez a tavalyi rekordesztendő időarányos adatainál is jobb.
Idén is a musical a húzó műfaj, sőt, a tavaly is az évad legtöbb nézőt vonzó darabja, a Mamma mia! 2015-ben is tarolni fog: a korábban tervezett július 7-i, 17-i, 18-i és 19-i előadás mellett 16-án is műsorra kerül a darab. A Dóm tér másik, hagyományos sikerdarabjából, A nyomorultakból is új előadásnapot kellett nyitni – augusztus 19-ét. A nyomorultak így összesen hét estén kerül a nézők elé.

Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója ismét meglebegtette, hogy idén is sztárvendéget várnak – Verdi Az álarcosbál című operájára egy amerikai karmestert – de nevet még nem mondott. Azt azonban kifejtette, hogy Gérard Dépardieu tavalyi szereplése igazolta elképzelésüket, hogy érdemes világsztárt hozni a szabadtérire. Ez nem is feltétlenül az adott darab művészi színvonala miatt éri meg, inkább befektetésnek tekintik, amely a nézőszám növekedésében mindenképpen megtérül.

A rekordszámú jegy- és bérleteladás a karácsonyi reklámhadjárat eredménye. Mind Budapesten, mind a megyeszékhelyeken rengeteg reklám hirdette a szabadtéri műsorát, és ez megmozgatta az érdeklődőket. Évekkel korábban az jelentett ekkora lökést a jegyeladásoknak, amikor az interneten is árusítani kezdték a szabadtérire a jegyeket.

Herczeg Tamás elmondta: folytatódnak a fejlesztések a Dóm téren, a szabadtérihez kapcsolódó vendéglátóhelyek a Dóm téren kívül is egyre nagyobb területet kapnak. A Reök-palotában bővül és átalakul a jegyiroda – ez is a megnövekedett érdeklődést igyekszik kiszolgálni. Enyhült a nyári csúcsidőszakban a szállásínség a városban: az elmúlt években számos új szálloda és panzió épült, egy részük a belvárosban, a Dóm tér szomszédságában.

Az idei nyár műsora

Az álarcosbál – Verdi operája – július 3.-4.
Abigél – Szabó Magda regényéből készült musical, a Budapesti Operettszínház vendégjátéka, szabadtéri színpadon első ízben – július 10-11.
Mamma mia! - musical – július 16-17-18-19.
Tévedések vígjátéka – Shakespeare vígjátéka – július 31., augusztus 1.
A nyomorultak – musical Victor Hugo regénye nyomán – augusztus 14-15-16, 19-20-21.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.