Munkácsy-kiállítás nyílt Pekingben

Munkácsy Mihály műveinek örült ma a kínai fővárosban a szakmai közönség, amely jelen lehetett a világhírű magyar művész festményeit bemutató kiállítás nyitónapján, a pekingi festőakadémián, csütörtökön.
A Munkácsyt és korát, a 19-20. század fordulójának magyar művészetét bemutató tárlaton három tucat Munkácsy-kép látható a magyar Nemzeti Galéria és Pákh Imre magángyűjtő jóvoltából. A következő hetek látogatói megismerkedhetnek Paál László, Szinyei Merse Pál, de például Bihari Sándor, Mészöly Géza és Vaszary János munkáival is. Itt van Hans Temple Munkácsy-portréja is 1887-ből. A két szinten található kiállítótérben összesen majdnem száz magyar festmény nyújt különleges hangulatot, kínai környezetben.

A kiállítás megnyitójára eljött Ting Vej kulturális miniszterhelyettes, magyar részről pedig Rétvári Bence államtitkár, az emberi erőforrások minisztériumának tárcavezető-helyettese, valamint Szilas Cecília nagykövet és Baán László, a Szépművészeti Múzeum igazgatója köszöntötte a jelenlévőket.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.