Mucinak mennie kell!

Csabi érkezésével Mucit a Hubert melletti kifutóból a hollók régi helyére költöztették. Az aranysakál változatos vonításokban adta elő sérelmeit, amivel részben ellopta a show-t a látványetetésen trükköket bemutató mosómedvék és nyestkutyák elől. (Ez utóbbiak úgy néznek ki, mint egy mosómedve, ami egy szőnyeg alá bújt.)
Barta István

Csabiban volt annyi tisztesség, hogy a háttérben maradt. A kifutó sziklájának tetején gubbasztott a lombok takarásában. Igaz, ez egy hiúznak természetes viselkedés. Ellenben Hubert, a rangidős hiúz, a maga húszéves rutinjával nem zavartatta magát. Gondosan ügyelve a profiljára – a jobb füle felét elvesztette egy verekedésben – tett egy tiszteletkört a sajtónak, majd ledőlt sziesztázni.

Hubert és Csaba mindketten hímek – mivel a védett fajok szaporításához nemzetközi programokhoz kellene csatlakoznia a parknak –, így külön kifutót igényelnek. Ráadásul Hubert messze túl van a tizenhárom éves várható hiúzélettartamon.

Ez bolygatta meg a lakhatási viszonyokat a Budakeszi Vadasparkban. Az érdekérvényesítési képességek persze eltérőek. Mihály, a mókus három sünnel és két örvös galambbal él társbérletben, a medvék és a farkasok nemrég költöztek külön. Móric, a 400 kilós barnamedve még játszóteret is kapott.

Azért a hírnév is nyomhat a latban. Károly, a vadkan tágas kifutó ura, filmes karrier után vonult vissza Budakeszire. A vadaspark munkatársait azonban mindez nem tántorította el. Már tervezik a következő jövevény érkezését is, bár a személye egyelőre titok. A bentlakók népes seregéhez pedig a nyár folyamán napközis táborozók is csatlakoznak. Többturnusnyi általános iskolás tölt majd itt egy-egy hetet.

HELYSZÍN: Budakeszi Vadaspark Budakeszi 0210/12 hrsz.

NYITVA TARTÁS: Hétköznap: 9.00–17.00 Hétvégén, ünnepnap: 9.00–18.00

RÉSZLETES INFORMÁCIÓ: vadasparkbudakeszi.hu

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.