Mozizás speciális narrációval, vakoknak

Csütörtökön este 7-kor, a Francia Intézet, a Vakok Állami Intézete és az Informatika a Látássérültekért Alapítvány bemutatja a Kóristák című film látássérültek számára rendezett változatát a Francia Intézetben, mely először vetít magyarul beszélő francia filmet látássérültek számára.

A film kiválasztásában a Vakok Állami Intézete segített, a Választás a Kóristákra esett. A történet 1949-ben, Franciaországban játszódik, Clément Mathieu, a munkanélküli zenetanár elvállal egy felügyelő-tanári állást egy nevelőintézetben. A zene varázsának és a közös éneklésnek köszönhetően sikerül megváltoztatnia a gyerekek hétköznapjait.

A vetítésen a film egy olyan speciális narrációval ellátott változatát tekinthetik meg az érdeklődők, amely a látássérültek számára akadálymentes formában, a látók számára pedig különleges módon mutatja be a francia film zenei és vizuális értékeit.

A szervezők remélik, hogy olyan estére kerülhet sor, ahol látók és látássérültek együtt élvezhetik Christophe Barratier nagysikerű filmjét, amelyben a zene kiemelt szerepet játszik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.